Striepke Veur

Mario Cortenbach en René van Luytelaar staan samen al ruim 3 decennia op het podium, en behoeven eigenlijk geen introductie meer. Ooit begonnen als duo met zingen van carnavalsschlagers, maar al gauw werd er een pianist bijgezocht om ook met een cabaretprogramma voor de dag te komen. Ze hebben vanaf 1983 zowat op elk podium in Brabant en Limburg gestaan. En waren veelgevraagde artiesten, totdat ze in 2004 besloten een komma (je moet daar ook geen punt van maken) achter hun carriere te zetten. Ze wilden het wat rustiger aan gaan doen.

Na een korte onderbreking van een jaar of vijf zijn ze nu al weer een behoorlijke poos terug, van eigenlijk nooit weggeweest. Bram Bosmans begeleid de twee heren op piano, en belichaamt in z’n eentje het complete huisorkest. De groep bezingt en becommentarieert de wereld door een Helmondse bril, en met een duidelijk vergelijkbare tongval.

Striepke Veur is begonnen aan hun laatste seizoen, en in november 2020 zal er na 38 jaar definitief een punt achter het striepke gezet worden. Pak u kans om bij een van hun laatste optredens aanwezig te zijn.

Striepke Veur trapt dit jaar het feest af op de vrijdagavond.