Stenzel, Kivits & Menders

Als er plaats is voor muziek en cabaret, dan moeten we ook zeker open staan voor klassieke muziek. Hoe bont en gemêleerd wil je de avond hebben?

Stenzel en Kivits staan al sinds 2000 op grote international (muziek-)podia en hebben vele prijzen en awards gewonnen met hun shows.

Je kunt je afvragen wat een klassiek geschoolde pianist en een tenorzanger op een carnavaleske bonte avond in Gemert doen. Die vraag wordt overbodig wordt, als je ze eenmaal gezien hebt.

Wilbert Kivits komt uit Gemert en geeft o.a. pianoles bij het Kunstlokaal. Dus die connectie was snel gemaakt. Toch is de organisatie al 3 jaar bezig om ze hier op het podium te krijgen. Stenzel en Kivits zijn erg perfectionistisch. “Muziek, beeld en humor moeten perfect samenvallen”. Blijkbaar vonden ze het nog niet perfect genoeg, want nu halen ze er nog tenor Joost Manders bij. Joost is in Gemert o.a. bekend als Jake Blues van de Blues Brother Tribute Band.

Tiny van de Eijnden (Tenor), Wilbert Kivits (Pianist) en Joost Manders (tenor) schrikken niet terug voor muzikaal acrobatische toeren. Ze barsten van de absurde ideeën, hebben oog voor poëtische humor en zijn simpelweg onovertroffen. Je kunt ze een beetje vergelijken met Mini en Maxi of Hans Liberg, maar wel op een eigen karakteristieke manier. Het blijft genieten van klassieke muziek, jazzmuziek en folklore met veel humor gebracht.

Wij zijn als organisatie apetrots om ze hier op het WOZK podium te mogen verwelkomen en we hebben er alle vertrouwen in dat ze Waeverstad op z’n kop gaan zetten.