Sittie Skeuf Bende

Sittie Skeuf Bende bestaat al sinds 1981. Het is eigenlijk begonnen met het carnavalsnummer ‘Skeufplezier’ dat in januari 1982 als een van de beste 11 ingezonden carnavalsliedjes op een LP (Alle 11 van omroep Brabant) is uitgebracht. Een jaar later was het weer raak met het nummer ‘Ik zeg maar zo, ik zeg maar niks’ en was de Sittie Skeuf Bende ook de begeleidingsband van een ander carnavalsnummer op de LP van omroep Brabant.

Jacky Peeters (drums) en Marty van der Hoek (bandleider, componist van de carnavalsliedjes en arrangeur van alle medleys van de Sittie Skeuf Bende, en tevens toetsenist) zijn de muzikanten van het eerste uur en zijn nog steeds de dragende krachten van de Sittie Skeuf Bende.

Na de eerste jaren als carnavalsband heeft de Sittie Skeuf Bende zich ontwikkeld tot een allround feestband. Een vaste act op de Gemertse avonden waarbij ieder jaar een nieuwe medley ten gehore wordt gebracht. Hierbij is steeds gekozen voor een nieuw thema zodat verschillende genres aan bod kwamen zoals Zuid-Amerikaans, muziek

van André Hazes en Frans Bauer, Disco, grote hits uit de seventies, eighties en nineties en Elvis.

Tijdens de eerste 10 jaren zijn er nogal wat wisselingen geweest in de bezetting en samenstelling van de Sittie Skeuf Bende, maar sinds 1992 bestaat de Sittie Skeuf Bende uit een vaste basis. De Sittie Skeuf Bende bestaat momenteel uit 5 lead vocalisten (de zangeressen Inge, Emma, Ellen en Gina en zanger Peter), een vast combo en een vette blazerssectie van 9 personen. Hiermee gaat de Sittie Skeuf Bende weer een spetterende medley spelen.

Onze motivatie:

Gemert heeft Harmonie Excelsior en het Jachthoorn en Trompetterkorps die beide zorgdragen voor goede muzikanten in Gemert. De SSB is samengesteld uit Gemertse muzikanten, en vormen een complete band aangevuld met een heuze blazerssectie, percussie en maar liefst 5 leadzangers. Ze zijn sfeerbepalend, en laat het publiek los gaan. Het is niet de eerste keer dat het publiek spontaan van de stoelen komt en een polonaise inzet.

De organisatie vond dat de Sittie Skeuf Bende gewoonweg niet mocht ontbreken in het programma. Ze zorgden in het verleden jarenlang voor een behoorlijk swingende oppepper na de pauze op de Gimmerse Avonden. Na een aantal jaren van afwezigheid, gaven ze op verzoek van de organisatie wederom acte de présence. Speciaal voor Waeverstad op z’n kop is de band weer samengesteld, en zijn er nummers gearrangeerd. De Sittie Skeuf Bende weet altijd een feestje te bouwen, en geeft het publiek de gelegenheid om even de benen te strekken, en van de stoel af te komen. En voor een bonte avond kan het ook niet bont genoeg zijn.

Een band van dit kaliber en grootte, brengt in de opbouw en technische afstemming, ook een behoorlijke uitdaging met zich mee, zo midden in een programma. Hierbij wordt er dus serieus een beroep gedaan op de toneelmeesters en het technisch team. Maar wij gaan een uitdaging niet uit de weg, en halen alles uit de kast om ze weer op het podium terug te krijgen. 

Tijdens ons eerste lustrum-editie in 2024 pakt de organisatie nog eens goed uit en claimt de SSB een nog prominentere plaats op het WOZK-podium. Uiteraard op beide dagen!