Rob Scheepers (Helmond)

Een ouwe rot in het tonpratersvak. Hij staat al vanaf 1998 in de ton, en is al aan zijn 3e tonpraatdecennium begonnen. Hij heeft maar liefst 9 maal in de finale van het keiebijters kletstoernooi gestaan, en mag zich daarin recordhouder noemen. Hij is een van de meest ervaren, maar bovenal ook meest symathieke en sociale carnavalsartiesten die we kennen. Hij is als pupil van leermeester Frans Brugmans groot geworden, maar sinds de dood van Frans heeft Rob met zijn eigen creaties bewezen om ook op eigen benen te staan en groots te blijven.

“Tonpraten betekent voor mij, mensen laten lachen en weg te halen uit de dagelijkse sleur. En dat allemaal met slappe klets en af en toe een mopje.”, Aldus Rob.

Rob heeft ons vorig jaar uit de brand geholpen door last-minute in te vallen, en zette vervolgens in korte tijd heel de zaal op z’n kop. De keuze om hem dit jaar weer uit te nodigen was dus snel gemaakt. Want Rob gevraagd, avond geslaagd is ons credo!

Het is gebruikelijk om Helmond achter zijn naam te zetten, want die Rob uit Sterksel wordt nogal eens verward met dé Rob Scheepers uit Helmond. Populaire naam onder de tonpraters.