KUUB

KUUB wordt getypeerd als ‘Swingende flauwekul, droogkomisch en soms stapelgek’.

Deze cabaretgroep uit Beek en Donk bestaat uit Maarten van de Weijer (Helmonder, maar geboren in Beek en Donk!), Jan Swinkels, Mark van den Enden, Jos Slaats en pianist Wim van Hest. Het vijftal treedt al sinds 2008 op, vooral in de maanden voor carnaval, in de hele regio, maar ook in Midden-Brabant, Gelderland en (Zuid-) Limburg. Zo hebben ze bij Sparta’25 aan de wieg gestaan van het Gala der Spartanen, een jaarlijkse kletsavond die ze aan elkaar hebben gepraat met sketches en liedjes.

De groep is ontstaan in 2007, toen de vijf heren bij elkaar zijn gaan zitten. Ze streefden, na jaren in diverse samenstellingen bijdragen te hebben geleverd aan de carnavalsconcerten van O&U, een hoger doel na: optreden op hét carnavalspodium van Brabant: Het Keiebijters Kletstoernooi, en da’s al meerdere malen gelukt. Sindsdien is het doel verlegd; Optreden bij Waeverstad op z’n kop!

Op Maarten na zijn of waren alle KUUB’ers lid van O&U, en de niet alledaagse bezetting met trompet, tenorsax, baritonsax en piano zorgt voor de kenmerkende sound van de groep. Ze brengen eigen nummers, maar ook covers van o.a. Lady Gaga en de Blues Brothers.

KUUB is aanwezig op zaterdag